Thursday, 14 September 2017

Radiant Set Shaklee | Untuk Kakak-Kakak Gojes


SIHAT itu Nikmat. CANTIK itu BONUS.


Untuk golongan macam akak ni tak ada ke Set Kecantikan? Akak pun nak kulit cantik dan sihat juga. Aaiihhh kak, apa pula tak adanya. Opkos la ada kak, kami panggil Set Anggun Suri, di Shaklee panggil Radiant Set Shaklee.


Radiant Set Shaklee | Untuk Kakak-Kakak Gojes

Bila usia mula menginjak 30 - 40 an, kebiasaan nya masa ni la segala macam sakit pun mula nampak. Orang pompuan ni, tipu la kalo kata tak nak kulit cantik, kulit yang anjal, halus, mulus, suci bersih, gebu gebas. Tak banyak pun mesti ada sket impian nak kulit cantik, badan sihat dan bertenaga.



Paling tidak pun nak juga bebas dari jerawat, black head, white head dan jeragat yang dah macam peta dunia ni. Untuk mendapatkan kulit yang sihat dan cantik, penjagaan luaran dan dalaman kena la jaga, sama penting juga tau.




Apa yang best Set Anggun Suri (Radiant Set) ni , sudah semestinya supplement yang di jamin HALAL, Selamat, Semulajadi dan Berkesan. Bukan semata-semata untuk dapatkan kulit cantik atau nak wajah berseri-seri je tau, tapi dapat Cantik dan Sihat Luar & Dalam.


Radiant Set Shaklee | Untuk Kakak-Kakak Gojes

Dah ramai yang cuba Radiant Shaklee Set ni, semua pun bagi feedback yang positif, dah la kulit makin cantik, badan pun makin sihat dan bertenaga. Gila la kalo uolls pompuan kata takmo cantik, nenek tua tu pun kalo boleh nak cantik juga, sihat luar dan dalam.


Saya pernah jumpa nenek yang berusia 85++, dan sekarang ni maybe umur dia dah 90 kot sebab jumpa masa tahun 2011. MasyaAllah kulit nenek ni, punya la cantik, putih bersih, gebu gebas, di tambah pula dengan lerekan senyuman manis dia, lagi la bertambah suuweeet tau.


Dah la kulit cantik, badan pun tak montel tau, selim melim je, pada hal dah berderet cucu dan dah ada juga cicit. Berbeza ya amat la dengan anak nenek ni, mula-mula jumpa ingatkan kakak, rupanya mak dia.


Radiant Set Shaklee | Untuk Kakak-Kakak Gojes

Pernah suatu ketika anak dan cucuk ni bawa nenek berjalan ke Bandung, Indonesia. Cucu dan anak ni nak meraikan nenek, jadi mereka bawa la nenek ni ke SPA kecantikan, nak tau apa staff SPA dekat bandung ni cakap.



MasyaAllah cantik sungguh kulit kakak ni (dalam dialek indon), bila cucu-cucu ni bagi tau yang tu nenek mereka, memang terkezut besar la staff SPA di Bandung ni. Yang di sangka kakak ni, dah pun bergelar nenek yang berusia 85++.


Orang tua dolu-dolu ni memang sangat menjaga pemakanan, dalaman dan luaran. Sebab mereka tau tu la kunci utama untuk kekal cantik & sihat. Ohh yaa, nenek ni tak ada sebarang penyakit kronik tau, alhamdulillah sihat.


Kalo setakat tepek macam-macam Skin Care dekat luar je tak guna juga kan? Dah la tu, produk Skin Care yang menjanjikan putih dalam masa 1 hari. Ayooo.. ngeri ooo, pasal produk Skin Care yang menjanjikan pemutihan yang segera ni confirm ada bahan terlarang yang sangat bahaya. 

Radiant Set Shaklee | Untuk Kakak-Kakak Gojes

Alang memilih Skin Care, pilih la yang semulajadi & selamat macam Youth Skin Care ShakleeEh.... terciter pasal Youth Skin Care pula, hehehe... Youth Skin Care Shaklee tak lama lagi akan masuk pasaran Malaysia tau. Nanti kita citer next posting la ye.


Berbalik semula pada Radiant Set Shaklee ni. Kita nak tanya hakak-hakak ni, kalo nak cantik nak yang macamana? Takkan nak cantik sekejap je kan? Mesti nak dalaman sendiri pun mantop, dan haruslah di beri nutrisi yang secukupnya. 



Set Cantik Shaklee a.k.a Radiant Set Shaklee ni, memang sangat sesuai la untuk uollss yang nak cantik luar dan dalam. Set ni beri kesan kulit anjal, gebu gebas, putih bersih, dan paling saya suka ianya juga untuk kesihatan dalaman kita juga.


Bulan ni ada promo tau Radiant Set. Haaa memang dah kenak masa sangat la kalau uolllss nak grab. Sebab dengan pembelian Set Cantik ni, korang akan dapat e-voucher RM60 + Paper bag Shaklee ni, berbaloi kan?


Radiant Set Shaklee | Untuk Kakak-Kakak Gojes



Nak berseri²?? Meh la dapatkan segera Radiant Set Shaklee, pasti tak rugi bila dah mencuba. Macamana nak dapatkan Set Cantik ni + e-voucher 60hengget tu ??


Meh sini roger-roger la kita di 012-624 5361, akan kita ajarin kamu. Malas nak save-save no tepon ni, bisa di atur dong, klik aja link ni http://www.wasap.my/60126245361


Moh kita layan vedio Radiant Set Shaklee, kita tengok apa Fungsi & Kelebihan nya sambil layan lagu Korea.

Wednesday, 13 September 2017

Set Bersalin Shaklee 2017 | Ibu Berpantang Sihat & Bertenaga

NAK GOJES LEPAS BERSALIN, HARUSLAH PILIH SET BERSALIN DARI SHAKLEE

Maaf, gambar customer ni saya terpaksa di kaburkan, atas permintaan beliau. Customer ni mula jatuh cinta dengan Shaklee, semasa bersalin anak yang ke 2 pada tahun 2013. Ambil Set Bersalin Shaklee ketika berpantang anak ke 2.

Set Bersalin Shaklee 2017 | Ibu Berpantang Sihat & Bertenaga

Beliau ceritakan pada saya betapa berbezanya berpantang masa anak pertama dan kedua. Masa berpantang anak pertama, beliau tak ambil mana-mana suplemen, badan memang tak bertenaga, muka pucat.


Tapi lain pula ceritanya ketika berpantang anak ke 2, sebab beliau beli SET BERSALIN SHAKLEE. Beliau sendiri rasakan betapa bertenaga, cergas, kulit muka pink-pink gitu. Antara Produk Shaklee yang sangat dia suka adalah ESP, hinggakan sebutkan ESP saja dia dah terliur.

Set Bersalin Shaklee 2017 | Ibu Berpantang Sihat & Bertenaga

Nak tau apa Fungsi & Kelebihan Set Bersalin Shaklee ni. Jom kita tengok vedio ni :





Ada ke yang nak rasai sendiri pengalaman consume Produk Shaklee? Kalo nak juga rasai pengalaman indah berpantang macam customer ni, boleh hubungi saya di 012-624 5361.

Tuesday, 12 September 2017

Set Mengandung Shaklee | Cergas Bertenaga Semasa Mengandung

CERGAS BERTENAGA SEMASA MENGANDUNG DENGAN SET MENGANDUNG SHAKLEE


Masih tercari-cari vitamin untuk isteri/ibu mengandung? Tapi tak pasti yang mana 1 yang terbaik, sebab ni merupakan pengalaman pertama nak menimang cahaya mata atau pun hamil berserta penyakit.

Set Mengandung Shaklee | Cergas Bertenaga Semasa Mengandung


Tahniah diucapkan atas Kehamilan. Tahniah juga kerana uoollss dan bayi bakal mendapat Manfaat dan Kebaikan Set Mengandung Shaklee (Prenatal Set Shaklee)Cabaran yang dihadapi ibu dalam proses untuk membesarkan janin dalam kandungan adakalanya amat menduga emosi dan juga kekuatan fizikal & mental.


Apakah dia Set Mengandung Shaklee ni ? Set ni merupakan Vitamin Terbaik untuk Ibu Hamil untuk memenuhi keperluan ibu dan janin sepanjang tempoh Kehamilan. Kerana semasa Hamil tubuh ibu memerlukan dua kali ganda lebih nutrient tertentu untuk disalurkan kepada bayi dalam rahim yang sedang membesar.

Set Mengandung Shaklee | Cergas Bertenaga Semasa Mengandung

Tapi saya ada masalah sakit ? Boleh ke saya ambil Set Mengandung Shaklee ni ? Sesuai ke untuk saya yang ada sakit sekian-sekian ?Jangan risau, Shaklee tak kejam tauuu. Sebab Shaklee tau apa keperluan ibu mengandung dan setiap masalah sakit yang di hadapi ketika mengandung.


Jadi kali ni, saya akan share vitamin yang sesuai untuk ibu-ibu hamil dan ibu-ibu hamil yang ada masalah sakit. Janji korang kena la rajin swipe tau untuk tau setiap set yang sesuai mengikut jenis penyakit.



Set Mengandung Shaklee memenuhi kesemua keperluan Ibu Hamil dan Janin. Setiap Ibu Mengandung pasti mahukan bayi dalam kandungannya mendapat khasiat yang terbaik untuk pembesaran yang sempurna dan pertumbuhan otak yang cemerlang. 


Berminat nak dapatkan Set Mengandung ShakleeHubungi saya di 012-624 5361 untuk dapatkan Produk Shaklee. 


Jom kita lihat apa Fungsi dan Kelebihan setiap vitamin yang ada dalam Set Mengandung Shaklee.

Sunday, 10 September 2017

Ostematrix Shaklee Bukan Sekadar Kalsium

OSTEMATRIX SHAKLEE BUKAN SEKADAR KALSIUM? APAKAH ITU?

Tahukah korang Ostematrik Shaklee bukan hanya sekadar Kalsium. Ostematrik Shaklee adalah sangat special kerani kombinasi Kalsium dan Magnesium boleh menenangkan Sistem Saraf.

Ostematrix Shaklee Bukan Sekadar Kalsium

Apakah perkara yang perlu korang tahu apabila memilih Kalsium. Kenalah pastikan Kalsium yang kita beli tu terkandung sekali Magnesium, Vitamin D & Boron. Kenapa perlu ada Magnesium, Vitamin D & Boron? Sebab Magnesium, Vitamin D & Boron bertindak membantu badan kita untuk menyerap Kalsium yang kita makan.


Jadi sekiranya hanya ada Kalsium sahaja, tapi tiada Magnesium, Vitamin D & Boron, badan kita masih tak boleh menyerap Kalsium. So rugi je la korang makan Kalsium berkoyan-koyan tapi tak dapat manfaatnya.


Sebab tu kita biasa dengar kalau nak tidur lena, minum susu sebelum tidur. Malah kombinasi Kalsium dan Magnesium juga bagus untuk orang Hypertension dan selalu Stress. Kerana kerana Kalsium dapat membantu untuk menenangkan sistem saraf kita. 


Cer cek korang punya Kalsium ada tak 3 bahan tu? Kalau tak ada tu baik la cepat-cepat bertukar kepada Kalsium Shaklee. Di Shaklee tak di panggil Kalsium tapi OSTEMATRIK SHAKLEE. Sebab dalam nya bukan semata-semata Kalsium saja. Tapi terdapat juga Magnesium, Fosforus & Vitamin D, Zinc, Kuprum, Magnesium dan Boron di mana kesemua ini ada peranannya.



Korang semua mesti nak tau juga kan apa kelebihan dan manfaat utama yang ada pada Ostematrix Shaklee, jom rujuk nota di bawah :


Ostematrix Shaklee Bukan Sekadar Kalsium


KELEBIHAN & MANFAAT OSTEMATRIK SHAKLEE
  • Menguatkan Tulang
  • Memperbaiki Kekejangan & Kebas-Kebas
  • Meringankan Stress
  • Memperbaiki masalah Haid
  • Pengalkalian Tubuh
  • Memperbaiki Hiperaktiviti Perut & Gastrik


Ostematrix Shaklee Bukan Sekadar Kalsium

SIAPA YANG PERLUKAN OSTEMATRIK SHAKLEE
  • Osteoporosis
  • Slip Disc
  • Tulang Retak
  • Masalah Tapak Kaki atau Tumit kaki Sakit
  • Kekejangan & Kebas-Kebas
  • Kerap Sakit Pinggang
  • Kaki Kerap Bisa-Bisa
  • Hypertension dan selalu Stress
  • Pesakit Jantung
  • Masalah Pembuangan
  • Ibu Mengandung & Menyusu


TESTIMONI

Ostematrix Shaklee Bukan Sekadar Kalsium


Ostematrix Shaklee Bukan Sekadar Kalsium


Ostematrix Shaklee Bukan Sekadar Kalsium

Dengan cara pengambilan yang betul, anda akan dapat kesan positive yang anda mahu. Saya akan guide cara pengambilan yang betul & konsultasi secara percuma ini hanya terhad kepada pelanggan saya sahaja.


Sekiranya anda berminat untuk dapatkan Ostematrik Shaklee atau Produk Shaklee. Boleh hubungi saya di 012-624 5361 atau boleh link ni  http://wasap.my/60126245361/OSTEMATRIK

Friday, 8 September 2017

Pesakit Cerebral Palsy | Ikhtiar Dengan Vitamin Shaklee


Cerebral Palsy (CP) - Ikhtiar dengan Vitamin Shaklee


Alhamdulillah... Barang yang di order telah pun selamat sampai. Puan Nik belikan Vitamin Shaklee untuk anak beliau.


Anak syurga ni merupakan pesakit Cerebral Palsy(CP), berusia 9 tahun, Berat 16.8kg, ketinggian 116 cm.

Pesakit Cerebral Palsy | Ikhtiar Dengan Vitamin Shaklee

Ada masalah utk menelan, masih belum boleh berjalan sendiri, terpaksa mengesot untuk bergerak, 5jari sentiasa di genggam dan macam-macam lagi.


Walau pun di uji dengan masalah begini, anak ni boleh membaca sket-sket, mengaji iqra 3, kenal nombor, tambah & tolak yang asas. Dah boleh hafal 5 surah pendek. 


Berat mata memandang, berat lagi bahu yg memikulnya. Ibunya bertuah memiliki anak syurga seperti mu nak.


Harapan ibunya : 
"Harapan tu berat badan anak sesuai dgn ketinggian....Dada tu tak lah kurus sangat...
Yang penting apa yg dia makan tak beri kesan yg lain pd dia..."

Pesakit Cerebral Palsy | Ikhtiar Dengan Vitamin Shaklee

Antara Vitamin Shaklee yang syorkan untuk masalah Cerebral Palsy(CP) anak Puan Nik ialah :
  • Meal Shake - multivitamin cum fiber
  • Vitalea Children - multivitamin + mineral
  • Lecithin & omega - untuk perkembangan otak
  • Vivix - repair sel-sel DNA yang rosak, organ-organ yang mungkin bermasalah

Moga dengan pengambilan Vitamin Shaklee secara istiqomah dapat bantu meningkatkan kesihatan anak ini, especially bab berat badan.

Pesakit Cerebral Palsy | Ikhtiar Dengan Vitamin Shaklee


Semoga Anak Puan Nik Fatimah di beri kesembuhan & di ringankan segala kesulitan yang di hadapi anak beliau. 


Testimoni 

Pesakit Cerebral Palsy | Ikhtiar Dengan Vitamin Shaklee



YATI SAMIN 012-624 5361
YATI SAMIN 012-624 5361
YATI SAMIN 012-624 5361

Thursday, 7 September 2017

Kenapa Makan B Complex Shaklee Air Kencing Jadi Kuning

Kenapa makan B Complex Shaklee, Air Kencing berwarna Kuning ??



Korang nak tau sebab kenapa? Mari teruskan pembacaan.





Kuning tu warna hasil kumuh RIBOFLAVIN. Neon yellow color di dalam air kencing menunjukkan bahawa Riboflavin telah betul diserap oleh badan. Sebarang lebihan ia akan dikeluarkan dari badan melalui air kencing kerana B Complex Shaklee adalah sejenis Water Soluble vitamin.


Kenapa Makan B Complex Air Kencing Jadi Kuning

Rilex.. situasi ni adalah Normal. Bila mana makan B Complex of any brand, air kencing kita akan jadi kuning selagi memang Riboflavin di kumuh keluar.


Kalau yang tak kuning most probably :

1) Takde Riboflavin dalam B Complex tu
2) Riboflavin tak diserap badan langsung, masuk dan keluar ikut stool


Jadi jangan takut, jangan khuatir ye kawan-kawan, kuning tak semestinya buah pinggang kita bermasalah atau apa pun tanggapan korang. Kecuali tak makan apa-apa suplemen pun Urine Still kuning rasanya tu kena cek betul-betul ye, entah-entah air kosong tak cukup 


Terdapat banyak kelebihan dan manfaat B Complex Shaklee yang membuatkan ianya sangat special dan patut di miliki. Gambarajah di bawah memberikan sedikit gambaran tentang kelebihan B Complex dari Shaklee.

Kenapa Makan B Complex Air Kencing Jadi Kuning

Apakah manfaat dari vitamin B1, B6 dan B12 ?

Vitamin B1
Sumber : beras merah, kuning telur, ikan, kacang dan gandum
Manfaatnya :
  • melancarkan metabolisme
  • melancarkan peredaran darah
  • mengoptimalkan aktiviti kognitif dan fungsi otak
  • mencegah terjadinya kerosakan urat saraf
  • memulihkan gangguan saraf 

Vitamin B6
Sumber : daging, hati, ginjal, ikan, kacang dan beras tumbuk
Manfaatnya :
  • memlancarkan metabolisme
  • meningkatkan kekebalan tubuh
  • menjaga keseimbangan garam-garam mineral
  • membantu sintetis RNA dan DNA

Vitamin B12
Sumber : hati, ikan, susu dan olahannya, daging, telur dan rumput laut
Manfaatnya :
  • mencegah kerosakan urat saraf
  • membantu pembentukan sel darah merah
  • melancarkan metabolisme sistem tubuh
  • mengubah karbohidrat, protein dan lemak kepada tenaga


Kenapa Makan B Complex Air Kencing Jadi Kuning


Nak story juga apa Kelebihan B Complex Shaklee :

Kanak-Kanak :
  • Merangsang pertumbuhan
  • Meningkatkan Kemampuan Berfikir
  • Memberi Tenaga Tambahan

Orang Dewasa :
  • Mengurangkan Stress
  • Memberi Tenaga
  • Melambatkan Proses Uban & Membaiki masalah rambut gugur
  • Membantu meningkatkan konsentrasi

Ibu Mengandung :
  • Untuk pembentukan & aktivi Sel Genetik
  • Mencegah Anemia (Tekanan darah rendah)
  • Menguatkan Sistem Imun
  • Membekalkan Asid Folik yang sangat penting untuk mengelakkan kecacatan janin


Nak order call atau whatsapp saya 👇👇👇

YATI SAMIN 012-624 5361
YATI SAMIN 012-624 5361
YATI SAMIN 012-624 5361

Wednesday, 6 September 2017

Vitamin Shaklee Redakan Bengkak Susu

ATASI BENGKAK SUSU DENGAN VITAMIN SHAKLEE LECITHIN & GARLIC COMPLEX




Setiap orang berbeza-beza cara menunjukkan rasa sayang, menghargai, berterima kasih kepada segala pengorbanan isteri. Orang perempuan ni sebenarnya bukan nak emas, permata, berlian, banglo atau apa pun harta dunia. Tapi isteri ni hanya perlukan perhatian, penghargaan dan kasih sayang dari suami.



Vitamin Shaklee Redakan Bengkak Susu

Vitamin Shaklee Redakan Bengkak Susu

Contohilah adik ni, isteri adik ni sekarang tengah berpantang, di uji dengan Bengkak Susu. Adik ni maklumkan sebelum ni isterinya pernah kena operate sedut nanah (Breast Abcess), masalah yang sama juga berpunca dari bengkak susu. So lagi la high risk untuk jadi balik.


Vitamin Shaklee Redakan Bengkak Susu

Sakitnya tu memang boleh bayangkan macam mana, sebab saya sendiri juga pernah lalui bengkak susu ni. Sampaikan demam-demam di buatnya, doktor pun cakap dengan saya kalau tak ok juga kena cucuk hidup-hidup. Adoiii!! luka pembedahan masa bersalin pun belum baik sepenuhnya, inikan pula mendengokan kena cucuk tu .



Untuk meredakan kesakitan yang di alami isterinya, adik ni belikan Vitamin Lecithin & Garlic untuk bantu masalah Bengkak Susu. Alhamdulillah, 2 minggu pengambilan secara konsisten Vitamin Shaklee, isterinya segera sembuh dari Bengkak Susu.



Lecithin - utk lancarkan saluran-saluran susu yang tersumbat

Garlic - bersifat antibiotik semulajadi, biasanya dah bengkak mesti ada nanah





Vitamin Shaklee Redakan Bengkak Susu

Vitamin Shaklee Redakan Bengkak Susu

Vitamin Shaklee Redakan Bengkak Susu



Jom dapatkan segera Vitamin Shaklee untuk masalah bengkak susu. Saya akan BIMBING cara serta jadual pengambilan suplemen yang efektif. Konsultasi PERCUMA Exclusive untuk pelanggan saya.



Whatsapp saya di 012-624 5361 untuk COD Produk Shaklee atau penghantaran segera ke seluruh negeri.

Radiant Set Shaklee | Untuk Kakak-Kakak Gojes

SIHAT itu Nikmat. CANTIK itu BONUS. Untuk golongan macam akak ni tak ada ke Set Kecantikan? Akak pun nak kulit cantik dan sih...